Artikel drucken

vanHaren Schoenen opent flagship store op de Meir in Antwerpen

Antwerpen, 9 september. Schoenretailer vanHaren opent zaterdag 14 september haar nieuwe flagship store op de Meir in Antwerpen. De nieuwe winkel biedt met 850m2 plaats aan ruim 20.000 paar schoenen en een unieke winkelbeleving.Visitekaartje

De nieuwe flagship store op de Meir in Antwerpen is de 15e winkel en meteen ook het visitekaartje van vanHaren Schoenen België. “Een flagship store openen in een modestad als Antwerpen is voor vanHaren de kers op de taart van een reeds succesvolle Belgische expansie. We merken dat de Belgische consument gecharmeerd is door onze modieuze collecties en kwaliteit aan lage prijzen. We kijken er dan ook naar uit om op 14 september de deuren van onze ‘shoe heaven’ te openen in een multiculturele en trendy winkelstad als Antwerpen”, aldus directeur Krein Bons.

Beleving

vanHaren Antwerpen eigent zich met haar 850m2 meteen de titel van grootste vanHaren winkel toe. “Naast een uitgebreid assortiment voor het hele gezin, willen we inzetten op een unieke winkelbeleving op de Meir. Dit doen we met een sportcorner van maar liefst 150m2 waar o.a. sportmerken als Nike en Adidas podium krijgen en we mooie inspiratie-eilanden hebben gecreëerd. We gaan voor de totaalbeleving met een interactieve kinderhoek en koffiecorner waar de klant zowel zichzelf als zijn of haar smartphone kan rechargen.”, aldus directeur Krein Bons.

Omnichannel

Antwerpen is als modestad voor vanHaren tevens de plek om haar nieuwe omnichannel concept uit te testen. Zo kan je d.m.v. Ipads en schermen ook naar hartenlust online shoppen in de nieuwe winkel. Bovendien staat de nieuwste online exclusive collectie steeds ín de winkel gepresenteerd. Dankzij dit showrooming concept kunnen modellen die exclusief online te verkrijgen zijn, meteen in de winkel gepast en besteld worden om ze vervolgens thuis te laten bezorgen.

De Deichmann-groep zet groei voort

Het Nederlandse vanHaren is onderdeel van de DEICHMANN-groep; marktleider in de Duitse en Europese schoenendetailhandel. In 2018 heeft de ondernemingsgroep wereldwijd 178 miljoen paar schoenen in haar filialen en online shops verkocht,- bijna 1% meer dan in het voorgaande jaar. In 25 Europese landen en de U.S.A. behaalde de groep in het afgelopen jaar een bruto omzet van 5,8 miljard euro (netto 5,0 miljard euro). 60% van de omzet wordt in het buitenland gerealiseerd. Europa’s grootste schoenretailer exploiteerde eind 2018 totaal 4.053 winkels (2017: 3989), 40 online shops (2017: 36) en had 40.698 medewerkers in dienst (2017: 39.564).

Perscontact:

vanHaren Schoenen BV, Nederland
Julia van Strijdhoven
Tel. +31 (0) 6 46018715
julia_van_strijdhoven@deichmann.com
www.vanharen.nl

DEICHMANN-groep
Sonja Schröder-Galla
Tel. + 49 (0) 201 86 76-962
sonja_schroeder-galla@deichmann.com
www.deichmann.com