Stichting Hulp is de Nederlandse benaming van Stichting Word & Tat welke is opgezet in 1977 door onze moedermaatschappij Deichmann. Deze stichting heeft als doel mensen in de armste regionen van wereld te helpen en heeft inmiddels al enorme resultaten bereikt.

De stichting begon met het helpen van Indische leprapatiënten, maar snel werd de hulp uitgebreid. In 1996 begon Stichting Hulp met een ontwikkelingsconcept in Tanzania in een regio waar ongeveer 300.000 mensen leefden. Het jongste project van Stichting Hulp is opgestart in 2006 in Moldavië. Als onderdeel van Deichmann draagt ook vanHaren bij aan deze stichting.

Deichmann wortundtat

De Stichting zendt geen Europeanen naar de ontwikkelingsgebieden, maar werkt samen met de inheemse bevolking. De verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van het project wordt aan hen overgedragen. Stichting Hulp helpt met ideeën, kennis en financiële middelen. Dit concept heeft zich door de jaren heen bewezen; meer dan 100.000 mensen krijgen op dit moment hulp van Stichting Hulp en dit getal blijft stijgen.

Wilt u meer weten over deze Stichting en haar werkzaamheden, kijkt u dan op de website van Wort & Tat