In 1929 begon Ivo van Haren met het maken van schoenen in Waalwijk en opende hij zijn 1e schoenenwinkel in de Rotterdamse Hoogstraat. Nu ruim 88 jaar later is vanHaren marktleider in Nederland met 142 filialen en meer dan 1400 medewerkers. Hoe vanHaren zich in de afgelopen 88 jaar heeft ontwikkeld, lees je hier.

Direct na de Tweede Wereldoorlog in 1945 komt de productie in eerste instantie maar langzaam op gang. Toch slagen Ivo van Haren en zijn zoons erin om de machines te bemachtigen die nodig zijn om weer schoenen te kunnen produceren, zij het dat de eerste jaren nog flink geïmproviseerd moet worden, met name door de schaarse grondstoffen zoals leer. vanHaren slaat zich hierdoor heen en in vijfentwintig jaar staat het bedrijf als een huis met meer dan 100 filialen door het hele land, fabrieken in Waalwijk, Oosterhout en Den Bosch, een stikkerij in België en een leerlooierij in Waalwijk.

In 1965 overlijdt oprichter Ivo van Haren en wordt hij opgevolgd door zijn zonen Mr. Jacques van Haren en dhr. Johann van Haren. De concurrentie neemt flink toe, maar door een aantal reorganisaties loodsen ze het bedrijf door een moeilijke periode. Als eind 1984 Jacques van Haren besluit om zich vanwege gezondheidsredenen terug te trekken uit de dagelijkse leiding, komen er door het ontbreken van opvolging vanuit de familie, fusiebesprekingen op gang. Eind maart 1985 neemt het Duitse familiebedrijf Deichmann Schuhe vanHaren over. Deichmann Schuhe bezit op dat moment al zo’n 330 winkels in de Bondsrepubliek Duitsland, 60 in Zwitserland en 40 in de Verenigde Staten. Sinds vanHaren tot het internationale concern behoort, is het met het bedrijf voor de wind gegaan.

Begin jaren negentig is er definitief gestopt met de productie van eigen schoenen. Het grootste gedeelte van de collectie wordt nu samen ingekocht met het Deichmann concern. Met ruim 3989 winkels in 26 verschillende landen is Deichmann inmiddels Europa’s grootste aanbieder van schoenen. Door deze gezamenlijke inkoop is Deichmann en dus ook vanHaren in staat de beste prijs/kwaliteit verhouding neer te zetten.

Een verfrissende impuls van een nieuw (Nederlands) management heeft er eind jaren negentig mede toe bijgedragen dat vanHaren een kerngezonde onderneming is. Hierdoor zal vanHaren zowel nu als in de toekomst, de leidende schoenenwinkel voor het hele gezin blijven. !

Na wederom een succesvol jaar in 2016 heeft Beste winkelketen vanHaren in 2017 haar eerste winkels in België geopend. België is met ruim 11 miljoen inwoners een belangrijke markt welke zij graag wil bedienen. Hierdoor biedt vanHaren nog meer consumenten de mogelijkheid om mooie schoenen te kopen met een uitstekende kwaliteit-/prijsverhouding.