In 1929 begon Ivo van Haren met het maken van schoenen in Waalwijk en opende hij zijn 1e schoenenwinkel in de Rotterdamse Hoogstraat. Nu ruim 80 jaar later is het een van de grootste schoenketens van Nederland met 143 filialen en meer dan 1300 werknemers. Hoe vanHaren zich in de afgelopen 80 jaar heeft ontwikkeld, lees je hier.

Direct na de Tweede Wereldoorlog in 1945 komt de productie in eerste instantie maar langzaam op gang. Toch slagen Ivo van Haren en zijn zoons erin om de machines te bemachtigen die nodig zijn om weer schoenen te kunnen produceren, zij het dat de eerste jaren nog flink geïmproviseerd moet worden, met name door de schaarse grondstoffen zoals leer. vanHaren slaat zich hierdoor heen en in vijfentwintig jaar staat het bedrijf als een huis met meer dan 100 filialen door het hele land, fabrieken in Waalwijk, Oosterhout en Den Bosch, een stikkerij in België en een leerlooierij in Waalwijk.

In 1965 overlijdt oprichter Ivo van Haren en wordt hij opgevolgd door zijn zonen Mr. Jacques van Haren en dhr. Johann van Haren. De concurrentie neemt flink toe, maar door een aantal reorganisaties loodsen ze het bedrijf door een moeilijke periode. Als eind 1984 Jacques van Haren besluit om zich vanwege gezondheidsredenen terug te trekken uit de dagelijkse leiding, komen er door het ontbreken van opvolging vanuit de familie, fusiebesprekingen op gang. Eind maart 1985 neemt het Duitse familiebedrijf Deichmann Schuhe vanHaren over. Deichmann Schuhe bezit op dat moment al zo’n 330 winkels in de Bondsrepubliek Duitsland, 60 in Zwitserland en 40 in de Verenigde Staten. Sinds vanHaren tot het internationale concern behoort, is het met het bedrijf voor de wind gegaan.

Begin jaren negentig is er definitief gestopt met de productie van eigen schoenen. Het grootste gedeelte van de collectie wordt nu samen ingekocht met het Deichmann concern. Met ruim 3500 winkels in 24 verschillende landen is Deichmann inmiddels Europa’s grootste aanbieder van schoenen. Door deze gezamenlijke inkoop is Deichmann en dus ook vanHaren in staat de beste prijs/kwaliteit verhouding neer te zetten.

Een verfrissende impuls van een nieuw (Nederlands) management heeft er eind jaren negentig mede toe bijgedragen dat vanHaren op dit moment een kerngezonde onderneming is. Hierdoor zal vanHaren zowel nu als in de toekomst, de leidende schoenenwinkel voor het hele gezin blijven in Nederland. Ook in de toekomst ben je bij vanHaren dus verzekerd van een breed assortiment schoenen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding!